آموزش هل فورهند در پینگ پنگ یا تنیس روی میز:
مرحله ی قبل از ضربه (حالت آماده):
برای آموزش هل فورهند بایستی در فاصله ی حدوداً ۶۰ سانتىمترى از ميز (به فاصله ی يک دست از ميز) طورى بايستيد که پاى چپ حدوداً به اندازه ی يک کف پا جلوتر از پاى راست و در سمت چپ خط وسط ميز قرار بگيرد. (زاويه ی بدن نسبت به ميز حدوداً ۴۵ درجه می شود) و شانه ی چپ نيز به طرف تور قرار می گيرد (توجه: شرح تکنیک ها آموزش داده شده براى بازيکنان راست دست مىباشد و بازيکنان چپ دست بايد عکس اين مراحل را عمل نمايند یعنی در قسمت چپ میز می ایستند و پای راست خود را به اندازه یک کف پا جلو می گذارند). در اين حالت راکت را در دست راست بدن طورى نگهداريد که ساعد شما به موازات سطح ميز باشد، زاويه ی آرنج در حدود ۱۳۵ درجه و در زير بغل هم زاويه اى در حدود ۳۵ تا ۴۵درجه (به اندازه چهار یا پنج انگشت) تشکيل شود.
شکلهاى زير، وزن بدن (سنگيني) روى پاى راست قرار گيرد و پنجه ی آن هم کمى به سمت خارج گردش کند.
زاويه ی راکت در اين مرحله تقريباً عمود، دسته ی راکت بهطرف ران پا و سر راکت کمى به طرف بالا قرار مىگيرد.

نحوه آموزش زدن هل فورهند

ضربه فورهند یا همان هل فورهند
اگر بخواهيد ضربه ی فورهند را بهصورت رفت و برگشت منظم (کنترلي) و در قطر ميز تمرين کنيد، محل ايستادن شما (محل قرار گرفتن پاها) به اين صورت است که در همان فاصله ی تقريباً ۶۰ سانتىمتر از ميز، طورى مى ايستيد که امتداد فرضى خط وسط ميز، پاى موافق (راست) شما را قطع می کند و پاى چپ در سمت چپ خط وسط ميز قرار بگيرد.
– مرحله ی هنگام ضربه:
در این مرحله ، همزمان با حرکت راکت (که بهطرف جلو ، بالا و چپ میباشد) ، و چرخش کمر ، وزن بدن به تدریج به پای جلو (چپ) منتقل میشود (انتقال وزن از پایی به پای دیگر به اندازه ی یک سوم انجام میشود یعنی یک سوم وزن دائماً در حال انتقال است ، از پای عقب به پای جلو یا برعکس) و وقتی توپ در اوج جهش (و یا کمی قبل از اوج) قرار گرفت با راکت که زاویه ی آن حالا کمی بسته شده به نقطه ی ۳ توپ ضربه بزنید. شکل زیر.

نحوه استیل و حالت بدن هنگام ضربه فورهند(هل فورهند)
اگر توپِ حريف، نزديک به تور روى ميز شما اصابت کرد، به آن توپ در اوج جهش ضربه بزنيد، ولى اگر توپ حريف نزديک به لبه ی ميز شما برخورد کرد به آن توپ کمى قبل از اوج ضربه وارد کنيد.
– مرحله ی بعد از ضربه:
در اين مرحله، حرکت راکت تا جلوى سر يا صورت و در سمت چپ آن ادامه دارد. زاويه ی آرنج که قبلاً ۱۳۵ درجه بود به ۹۰ درجه مىرسد. زاويه ی زير بغل کمى بيشتر مىشود و وزن بدن هم به پاى جلو منتقل مىشود.
بازيکنان پيشرفته به علت سرعت بازى و رفت و برگشت توپ، مجبور هستند مرحله ی بعد از ضربه را کوتاه انجام دهند تا براى ضربه ی بعدى سريعاً به حالت آماده قرار گيرند.
تذکر: در ضربه ی فورهند، سعى کنيد از چرخش مچ در ضربه زدن استفاده نکنيد و آرنج نيز هميشه به طرف پایين قرار گيرد. شکلهاى زير.

حالت تمرینی ضربه فورهند یا همان هل فورهند برای بازیکنان

حالت تمرینی ضربه فورهند یا همان هل فورهند برای بازیکنان
اصول اجرای تکنیک فورهند ساده : نکات قابل توجه در اجرای تکنیک فورهند ساده به قرار زیر است:
1- عضلات دست باید کاملا شل باشند ، و منقبض و سفت نباشد.
2- در این تکنیک ، نباید از مچ استفاده شود ، و زاویه دست نباید زیاد باز و یا زیاد بسته باشد.
3- زاویه زیربغل نباید زیاد بسته و به اصطلاح ، دست به بدن چسبیده و یا خیلی باز باشد.
4- هنگام اجرای تکنیک ، باید مرکز ثقل بدن ثـابت بـاشـــد. یعنی ، بدن بالا و پایین نرود.
5- حرکت دست آزاد به موازات و هم جهــت با دسـت بــازی،به عنوان اهرمی برای حرکت و حفظ تعادل بسیار مهم می باشند.
6- اگر توپ حریف ، نزدیک تور میزبان اصابت کند، به آن در اوج جهش ضربه می زنیم . و اگر توپ حریف نزدیک به خط انتهایی میزبرخورد کند، به آن توپ کمی قبل از اوج ضربه می زنیم.
7- در تمامی مراحل اجرای حرکت ، باید به وضعیت پاها و بدن توجه نمود.
حرکات و حالت های غلط در ضربه ی فورهند(هل فورهند)
– اگر در ضربه زدن از مچ استفاده شود، نقطه ی فرود دقيق نيست و تکنیک صحيح اجرا نمىشود.
– اگر زاويه ی زير بغل کم باشد، حرکت دست محدود مىشود و نمىتوانيد محکم ضربه بزنيد.
– اگر زاويه ی زير بغل زياد باشد، ساعد و بازو به طور کشيده قرار مىگيرد و نقش ساعد که بايد در ضربه زدن زياد باشد کم مىشود.
– اگر زاويه ی آرنج کم باشد، سر راکت بالا مى رود و نيروى ساعد حذف مى شود.
– اگر بعد از ضربه، آرنج بالا بيايد، غالباً توپ توى تور مىرود.
– اگر سر راکت زياد بهطرف پایين باشد (يعنى مچ افتاده باشد) ضربهها دقيق نيست.
– اگر راکت خيلى محکم و سفت گرفته شود، عضلات مچ و ساعد خسته مىشود؛ در نتيجه؛ از نيروى ساعد نمىتوان استفاده کرد و نقطه ی فرود دقيق نيست.
-اگر راکت خیلی شل باشد دقت و کنترل ضربه پایین می آید و حتی ممکن است هنگام ضربه زدن راکت از دست شما رها شود.
روشهاى تمرينى ضربه ی فورهند(هل فورهند)
در مراحل ابتدایى براى يادگيرى ضربه ی فورهند، به علت اينکه حرکت صحيح دست و به دست آوردن توانایى کنترل توپ (رفت و برگشت منظم توپ) اهميت ويژهاى دارد، مىتوان بعد از بازى هاى مقدماتى که به منظور آشنایى با توپ و راکت عادى به راکتگيرى صحيح انجام داديد، مراحل زير را در بازى روى ميز با کمک مربى يا يار مقابل اجرا نمایيد. (مدت تمرين هر مرحله 10 تا 20دقيقه).
۱. هر دو نفر نزديک به ميز بايستد (بدون رعايت موارد مربوط به حالت آماده). تور را از گيره ی تور جدا کنيد و روى ميز بخوابانيد که مانعى براى رفت و برگشت توپها نباشد. با راکت، توپ را فقط به سمت راست ميز حريف بفرستيد و حريف هم حرکت مشابهى را انجام دهد (شکل زير).

تمرین بدون تور هل فورهند
۲. با همان وضعيت و شرايط تمرين (۱) اين بار سعى کنيد حرکت دست شما صحيح باشد و توپ را در قسمت تعيين شده (سمت راست ميز نفر مقابل) بزنيد و حتىالمقدور توپ را رفت و برگشت زياد بدهيد در مدت طولانی تری تمرین را ادامه دهید.
۳. با همان وضعيت بدون تور، اين بار سعى کنيد با وضعيت صحيح حالت آماده (قرار گرفتن پاها و زواياى بدن) و حرکت صحيح دست توپ را در قطر ميز در رفت و برگشت قرار دهيد.
۴. در اين مرحله، تور را روى ميز نصب کنيد و تمرين (۳) را انجام دهيد و سعى کنيد توپ بدون اينکه خراب شود حداقل 30 بار رفت و برگشت داشته باشد (شکل زير).

تمرین هل یا ضربه فورهند با تور
۵. اين بار با رعايت درست ايستادن و حرکت صحيح، ضربه ی فورهند توپ را بهطور موازى در وسط ميز بهطور کنترلى (رفت و برگشت منظم) بزنيد. در اين تمرين محل ايستادن شما کمى به سمت چپ تغيير مىکند (شکل زير).

تمرین هل یا ضربه فورهند به بکهند
۶. اين بار با رعايت موارد تمرين (۵)، توپ را در قطر بکهند (قطر چپ) در رفت و برگشت قرار دهيد. در اين تمرين محل ايستادن شما بيرون از لبه ی کنارى ميز مىباشد. (شکل زير).

در قسمت بکهند هردو بازیکن هل فورهند میزنند
ما در این مقاله سعی داشتیم تا به صورت جامع،کامل واصولی به آموزش هل فورهند برای شما عزیزان بپردازیم.