آموزش لوپ بکهند یا درايو لوپ بکهند (Backhand Drive Loop)
اجرای تکنیک بکهند،درايو لوپ مشکل تر از فورهند درايو لوپ است زيرا بايستى از مچ دست بيشتر استفاده شود و مچ نقش اساسى در اجرای اين تکنیک دارد. پس در ادامه به آموزش لوپ بکهند به صورت اصولی و صحیح می پردازیم،با ما همراه شوید;
مراحل آموزش لوپ بکهند
– مرحله ی قبل از ضربه لوپ بکهند:
پاى راست را کمى جلوتر از پاى چپ قرار می دهیم (ايستادن به حالت رو به ميز امکان استفاده از چرخش کمر را کم مىکند اما مشکلى در اجرای تکنیک ايجاد نمىکند). با خم کردن زانوها سنگينى بدن را به پایین ببريد. راکت را با زاويه ی بسته در محوطه ی شکم يا کمى پایین تر نگه می داریم، در اين حالت سر راکت را به طرف داخل بدن قرار می دهیم و آرنج را کمى جلو بیاورید تا امکان استفاده از مچ دست بيشتر باشد.
– مرحله ی هنگام ضربه لوپ بکهند:
همزمان با حرکت سريع مچ و ساعد حول محور بازو به طرف جلو بالا و سمت راست، بالاتنه را به بالا حرکت می دهیم و وقتى توپ از اوج پایین مىآيد راکت را با زاويه ی بسته به نقاط بالایی آن (ساعت ۱ و ۲ توپ )می کشیم و حرکت دست خود را تنظیم کنید که همزمان مچ و ساعد هماهنگ باشد و هنگام ضربه روی توپ کشیده شود.
-مرحله ی بعد از ضربه لوپ بکهند:
حرکت دست را به جلو و بالا ادامه می دهیم، بالاتنه روبه روى ميز قرار گيرد و سنگينى بدن را به پاى جلو منتقل می کنیم و بلافاصله بعد از اینکه لوپ بکهند خود را روانه میز کردید حالت دست خود را به حالت اولیه برگردانید تا سریع تر بتوانید برای حرکت بعدی آماده شوید و پاسخ دهید.
چه نکاتی را باید در موقع زدن لوپ بکهند، رعایت و مورد توجه قرار داد تا آموزش لوپ بکهند بهتری داشته باشیم؟
۱- در موقع زدن لوپ بکهند، پای چپ بازیکن باید کمی جلو باشد و یا اینکه هر دو پا، موازی همدیگر قرار بگیرند که هر دو استقرار صحیح است و بازیکن باید یکی از این دو استقرار را که برای او راحت تر است انتخاب کند. بهترین و مناسب ترین مکان برای بازیکن و برای زدن لوپ بکهند، ایستادن و موضع گیری در قسمت چپ میز خود می باشد (برای چپ دستها برعکس.)
۲- در موقع زدن لوپ بکهند، دو پای بازیکن باید کمی بیشتر از عرض شانه، باز باشد و زانوها باید کمی به جلو خم شود و قسمت بالا تنه نیز باید کمی به جلو خم شود و پشت بدن بازیکن باید به حالت “قوز” در بیاید.
۳- در موقع زدن لوپ بکهند، شکم، به داخل داده می شود و نفس در سینه حبس می شود و وزن بدن روی پنجه پاها می افتد و پاشنه پاها کمی از روی زمین بلند می شود.
۴- در موقع زدن لوپ بکهند در هنگام دریافت سرویس و یا بعد از زدن سرویس، محل مناسب فاصله بازیکن تا میز، بین نیم متر تا یک متر می باشد.
۵- در موقع زدن بکهندلوپ، موقعی که توپ به طرف بازیکن می آید، بازیکن باید راکت خود را زیر میز ببرد و بین ۲ زانوی خود قرار بدهد و نوک راکت به سمت پایین و چپ به وسیله چرخش مچ قرار بگیرد و چرخش مچ در موقع زدن بکهند لوپ، نقش مهمی را برای اجرای موفقیت آمیز ضربه لوپ بکهند ایفا می کند. و صفحه راکت بازیکن باید حالت بسته داشته باشد و وزن بدن بازیکن باید بین ۲ پای راست و چپ خود بطور برابر تقسیم شود. در انتهای حرکت نوسان راکت، بازو باید کمی در قسمت آرنج خم شود و همانطور که بازیکن راکت خود را پایین می آورد باید بالا تنه خود را نیز پایین بیاورد.
۶- حرکت راکت بازیکن، قبل از برخورد به توپ در موقع زدن لوپ بکهند به این صورت است که راکت از محل بین زانوهای بازیکن به طرف بالا و کمی به سمت راست با تکیه سنگین روی حرکت مچ و ساعد، نوسان پیدا می کند و موقعی که توپ به مرحله اوج، یعنی به بلند ترین ارتفاع خود رسید به توپ زده می شود.
۷- در خاتمه زدن لوپ بکهند، زانوها باید به بیرون کشیده شوند و وزن بدن بازیکن روی پای راست او منتقل شود و راکت باید در سمت بدن بازیکن قرار بگیرد.
۸- در موقع زدن بکهند لوپ، همانطوری که توپ به طرف بازیکن می آید، بازیکن باید راکت خود را در جهت چپ و پایین تر نوسان بدهد تا اینکه توپ به طرف چپ کمر و روی زانوی چپ بیاید، در همین موقع بالا تنه بازیکن باید کمی به سمت چپ چرخش پیدا کند و راکت بازیکن به طرف بالا بیاید و به توپ زده شود و در انتهای نوسانات راکت، در موقع برخورد راکت با توپ از ناحیه چپ کمر، راکت با یک زاویه بسته، خیلی سریع در جهت راست و بالا و جلو، نوسان پیدا می کند و در جلوی پیشانی و یا اگر نوسان و حرکت راکت، بلند و وسیع است تا روی سر بازیکن بالا برده می شود.
۹- در خاتمه ضربه، وزن بدن ابتدا روی پای راست و سپس روی هر دو پا منتقل می شود تا بازیکن جاگیری لازم را بگیرد و اماده برای زدن ضربه بعدی خود باشد.
۱۰- در موقع زدن لوپ بکهند، زدن راکت به توپ باید خیلی دقیق و ظریف باشد و راکت باید یک زاویه مناسب و مقتضی داشته باشد چون حرکت دست راکت دار در موقع زدن لوپ بکهند، محدود است و نوسان دست برای زدن ضربه لوپ بکهند به اندازه زدن لوپ فورهند، وسیع و بلند نیست. همین مسئله، استفاده از لوپ بکهند را، بیشتر مشکل و سخت می کند.
۱۱- در موقع زدن لوپ بکهند، در حرکت ساعد و حرکت مچ، نباید محدودیت ایجاد شود، اگر مچ در موقع قبل از زدن ضربه، بالای ساعد قرار بگیرد، اینکار ایجاد محدودیت می کند و در نتیجه سرعت و پیچ توپ ضربه لوپ بکهند کم می شود و یک لوپ کم کیفیتی تولید می شود.
۱۲- در موقع زدن لوپ بکهند، دست آزاد بازیکن یعنی دستی که در آن راکت قرار ندارد در ناحیه شکم قرار می گیرد و فاصله ساعد تا شکم، حدود ۳۰ سانتی متر باید باشد تا فرصت نوسان دادن به راکت فراهم شود. دست آزاد تعادل بازیکن را در موقع زدن بکهند لوپ به عهده دارد.
۱۳- در موقع زدن بکهند لوپ، زاویه زیر بغل بازیکن باید کمی باز باشد و بازو به بدن نچسبد و مچ به طرف پایین و داخل حرکت کند.
۱۴- قبل از زدن ضربه بکهند لوپ، بدن به سمت عقب و چپ، متمایل می شود و وزن بدن بازیکن روی پای چپ می افتد تا بتوان نوسان راکت و نوسان بازو را بیشتر کرد.
۱۵- در موقع زدن بکهند لوپ، همزمان با حرکت ساعد به طرف جلو و بالا، کمر به سمت راست و جلو، چرخش پیدا می کند و وزن بدن روی پنجه راست منتقل می شود و مچ به طرف خارج و جلو و از پایین به بالا حرکت می کند و به قسمت بالای توپ ضربه زده می شود.
۱۶- در موقع زدن لوپ بکهند، دست راکت دار بازیکن بایستی به جلوی بدن حرکت و به توپ نیرو بدهد.
۱۷- در موقع زدن ضربه بکهند لوپ، فاصله راکت با توپ نباید زیاد باشد چون در غیر اینصورت، قدرت جلو برنده راکت کم می شود.
۱۸- راکت بازیکن در موقع زدن لوپ بکهند، باید یک زاویه بسته داشته باشد و در انتهای حرکت نوسان راکت، بازو باید کمی در قسمت آرنج خم بشود.
۱۹- در موقع زدن بکهند لوپ، بازو، مچ و پا باید یک حرکت دقیق و هماهنگ شده ای داشته باشند.
۲۰- در موقع زدن لوپ بکهند، راکت بازیکن مطابق با ماهیت توپ حریف، نوسان و حرکت می کند یعنی اگر ضربه با یک حرکت و نوسان کوتاه زده شده باشد، راکت تا ارتفاع شانه بالا می آید ولی اگر با یک حرکت طولانی زده شده باشد، راکت تا بالای سر، بالا می آید. (البته این دستورات در صورتی است که بازیکن فاصله اش تا میز، بین نیم متر تا یک متر باشد.)
۲۱- در موقع زدن بکهند لوپ، انتقال وزن باید به خوبی انجام شود و وزن بدن یک بازیکن از یک پا به پای دیگر منتقل می شود. چون انتقال وزن به اندازه کافی، امکان نوسان دادن بازو و حرکت دادن بازو را به بازیکن می دهد.
۲۲- در موقع زدن بکهند لوپ، راکت بازیکن باید در اوج توپ، به توپ بخورد ولی اگر بازیکن از میز فاصله داشته باشد راکت بازیکن باید به محض اینکه توپ از اوج خود پایین آمد به توپ بخورد و راکت بازیکن باید بیشتر حالت بسته داشته باشد.
۲۳- در موقع زدن لوپ بکهند، بازیکن باید قسمت بالایی راکت خود را که بین وسط راکت و نوک راکت است را به توپ بزند تا ضربه بکهند لوپ از سرعت، قدرت، پیچ و کیفیت بهتری برخوردار شود.
۲۴- در موقع زدن بکهند لوپ، بازیکن باید توپ را تا لحظه برخورد راکت با توپ، بطور دقیق نگاه کند.
۲۵- در موقع زدن ضربه لوپ بکهند، بازو، ساعد و مچ باید ریلکس و راحت باشند.
۲۶- در موقع زدن ضربه لوپ بکهند، هرچقدر راکت سریعتر به توپ زده شود، ضربه لوپ بکهند از سرعت و کیفیت بهتری برخوردار خواهد شد.
به صورت کلی:
چگونگی اجرای لوپ در بکهند : شکم به داخل می رود و نفس در بدن حبس شود . پا ها کمی بیش تر از یک دیگر باز شوند . بالا تنه و زانو ها به جلو خم شود. وزن بدن بین پاها و روی پنجه ها می افتد و پاشنه ها کمی از زمین بلند می شود. فاصله از میز بین نیم تا یکمتر هست وقتی توپ به طرف چپکمر و روی زانوی چپ بیاید، قبلاز زدن ضربه ، بدن به سمت عقب و چپ متمایل می شود در این حالت وزن بدن بازیکن روی پای چپ می افتد ، تا بتواند نوسان حرکت راکت و نوسان بازو را بیشتر کند حرکت راکت در زدن بکهند لوپ به طرف (بالا و کمی به سمت راست) و در اوج به توپ و به قسمت بالای توپ ضربه زده میشود در موقع زدن بکهند لوپ هم زمان با حرکت ساعد به طرف (جلو و بالا) ، کمر به سمت راست و جلو چرخش پیدا می کند و وزن به روی پنجه ی پای راست منتقل می شود بازیکن باید توپ را تا لحظه برخورد راکت با توپ، به طور دقیق نگاه کند . بازو و ساعد و مچ باید ریلکس و راحت باشند. مچ در بکهند لوپ در لحظه ی تماس شتاب میگیرد.